De kallas för parasiter

Tro nu inte att jag avser växtriket och runda parasiter på vissnande blad. Nej, jag menar mänskliga parasiter. De kan ställa till med en hel del elände och gör det också.

De ser till att skaffa sig en beskyddare och verkar snälla och behövande till en början. Efter ett tag har beskyddaren tagit parasiten till sitt hjärta och ställer upp i vått och torrt. Men nu är parasiten inte snäll och vänlig längre utan tvärtom elak och krävande. Beskyddaren gläds dock åt de få tillfällen då parasiten är sitt gamla snälla jag och förlåter elakheter och ibland även fysiskt våld. Beskyddaren är nu plötsligt den behövande som behöver någon att beskydda.

Samtidigt sprider sig verkningarna av parasitens beteende i omgivningarna. Inte sällan får andra ställa upp för beskyddaren för att inte denna ska gå under. Åh vad jag önskar att de mänskliga parasiterna förvisades till yttre rymden. Om det nu bara vore möjligt…

Det här handlar inte om invandrare, vi ska vara glada över att vi kan ta hand om människor som har det svårt. Det handlar om vilka män och kvinnor som helst som ikläder sig rollen som parasit eller beskyddare på ett negativt sätt, på ett sätt som skadar och gör så illa. Och vem kan laga brustna hjärtan?

Följ och gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *