Hur gör Guillou för att få inspiration?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Storytel

Alla som skriver böcker och annat publikt har sina knep. Men hur gör en stor författare som Jan Guillou för att få inspiration? Han sitter där ensam i ett hus på landet och skriver sina böcker – på skrivmaskin. Varje helg kommer hustrun, som också är förläggare, på besök och de går igenom de skrivna sidorna, samt gör ändringar och strykningar. Sedan spenderar han måndag och tisdag med att skriva om allting med ändringarna. Resten av veckan skapar han nya sidor på sin skrivmaskin etc. etc.

Men det är ju ingen förklaring till varifrån han får inspirationen. I min värld skulle det vara svårt att skriva en berättelse helt utan intryck från omvärlden. Men så är jag ju ingen stor författare – ännu i alla fall 🙂 Hittills har jag skrivit en barnbok, I Rävens Spår – en äventyrssaga som strax går i tryck.

En del av Guillous sätt att fungera som författare kunde jag ta till mig då jag lyssnade på podden Skriv en bestseller (eller en annan bok) – där Ninni Schulman och Caroline Eriksson intervjuade J.G. i ett poddavsnitt Lyssna ni också så kanske ni kommer sanningen på spåren…

Just nu ska jag börja lyssna på (eller läsa med öronen) senaste nobelpristagaren Kazuo Ishiguros fantastiska bok Återstoden av dagen på Storytel. Jag har sett filmen för en del år sedan, så det ska bli spännande att ta del av boken

Följ och gilla:

2 thoughts on “Hur gör Guillou för att få inspiration?

  1. Oj, spännande att han skriver på skrivmaskin. Jag har en skivmaskin faktiskt men skulle då aldrig skriva en helbok på en sådan, haha :). Kul att du skrivit en bok också, jag håller på att skriva på min debut just nu.

    • Jag skulle heller aldrig skriva på en skrivmaskin. Men han är 73 år och har väl vant sig… Min debutbok kommer alldeles snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *