Men om det bara Àr en tanke?

Vi mĂ€nniskor Ă€r experter pĂ„ att tĂ€nka. Vi Ă€ltar det förgĂ„ngna och oroar oss inför framtiden. Ofta Ă€r vĂ„ra huvuden fyllda av tankar som rusar hit och dit, huller om buller. Och ibland tĂ€nker vi oss sjuka. Vi blir stressade, vi blir utbrĂ€nda och vi fĂ„r Ă„ngest. En del av oss tĂ€nker tills vi inte orkar mera…

Vilket liv vi har, eller egentligen, eller egentligen vilket liv vi skapar Ät oss. Inte ett lyckligt liv, det Àr som att vi inte unnar oss att vara lyckliga, som att vi Àr alldeles för lÀttsinniga och ansvarslösa om vi skrattar och Àr glada. Nej, vi ska helst gÄ med en bekymmersrynka mellan ögonbrynen och noggrant tÀnka igenom vad vi ska göra, baserat pÄ dÄliga erfarenheter ur det förgÄngna som skapar prognoser inför vad som kan gÄ Ät fanders i framtiden om vi inte noga tÀnker oss för. Ibland vÄgar vi inte göra det vi drömmer om, just av rÀdsla för vad som kan ske om vi gör det.

Om vi istÀllet kunde vara mera som barn och tÀnka glada tankar, upptÀcka allt roligt och se vÀrlden med nya ögon, lÄta oss överraskas, skulle vi dÄ drabbas av nÄgot hemskt och otrevligt, eller skulle vi fÄ ett rikt liv?

Allt detta har farit genom mitt huvud medan jag lyssnat pĂ„ boken BARA EN TANKE av Dennis Westerlund. Jag har fĂ„tt en hel del hĂ€rliga aha-upplevelser och orden “bara en tanke” far genom mitt huvud titt som tĂ€tt. Jag tror rentav att jag lĂ€rt mig nĂ„got nytt och bra! DĂ€rför kan jag med glĂ€dje rekommendera dig att lyssna eller lĂ€sa pĂ„ boken. LĂ€nkar hittar du HÄR!

Följ och gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *