Mitt möte med Maria

Torsdag och det var dags att träffa Maria Bideke på Resurscentrum för Litteratur. Hon hade kikat på mitt manus och jag skulle få feedback på min barnbok I Rävens Spår och jag var inte måttligt nervös. Vad skulle hon ha att säga? Jag måste erkänna att jag befarade att hon skulle gå hårt åt min berättelse, samt ha mycket att säga om layouten.

Det visade sig att jag oroat mig i onödan. Hon hade läst manus och tyckte det var en fin och lagom äventyrlig berättelse. Jag fick en hel del förslag på layouten som jag tog till mig och ska göra ändringar så att min sagobok ska bli ännu mera lättläst. Puh! Det var inte så farligt men som nybliven författare är det kanske lätt att hetsa upp sig i onödan…

Maria hade ett helt batteri med tips om alternativ för tryckning, program att använda för att göra omslaget, när och hur det är lämpligt att marknadsföra och berättade även på vilket sätt Resurscentrum för litteratur kunde hjälpa till. Fenomenalt. Jag vill återigen passa på att rekommendera dig som, i likhet med mig, tänker skriva en bok att ta kontakt med henne plus att ta del av all information som finns på hemsidan. Finns mycket intressant och användbart där. Detta gäller alltså blivande norrbottensförfattare.

De hade förstås alldeles glömt bort mammas förmaning
att bara gå till det vanliga blåbärsstället.
Det här var ju så spännande.

Sagoboken är tänkt som en högläsningsbok för barn 3 – 6 år men skulle säkert även vara rolig att läsa för andra barn som nyligen lärt sig läsa. En fin present eller julklapp till barn och barnbarn. Om du redan nu vill  göra en intresseanmälan och vara en av de första att få veta datum för boksläpp, kan du göra det HÄR

Följ på bokens facebooksida I Rävens Spår

Följ och gilla:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *