Om du vill bli i toppform – sjung!

SÄng bidrar i allra högsta grad till din toppform. BÄde pÄ psykisk och fysisk nivÄ. Och det behöver inte ens vara strÄlande skönsÄng. Sjung i badrummet, gnola nÀr du lagar mat, stÀdar eller gör nÄt annat. Det gör underverk. Och Àr du sugen pÄ att sjunga med andra, gÄ med i en kör. Det Àr sÄ roligt och givande. Men vad Àr det egentligen som hÀnder med kropp och sinne dÄ du sjunger?

  • Du andas djupare och syresĂ€tter kroppens alla celler pĂ„ ett bĂ€ttre sĂ€tt.
  • Dina inre organ fĂ„r en vĂ€lbehövlig massage.
  • Kroppen utsöndrar ett mĂ„-bra hormon sĂ„ att du kĂ€nner dig  friskare, starkare och gladare.
  • Du kĂ€nner dig gladare, mindre stressad.
  • Ja, dĂ„ du sjunger förbĂ€ttras din andningsteknik och det i sig kan kĂ€nnas som ett litet underverk.

Snart Ă€r det dags för mig att vara med pĂ„ första körövningen för terminen. Jag sjunger tillsammans med bodenkören Chorisma och jag lĂ€ngtar verkligen. Visst har jag sjungit dagligen. Jag Ă€r en typisk gnolare och har alltid en liten sĂ„ng pĂ„ gĂ„ng. Inte minst dĂ„ jag spelar ukulele 🙂

Följ och gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *