Recensioner

Om | Bessie – Ett sjöodjur har landat

Sam Carlquist
Poet och författare
oktober 2018
“En mycket sympatisk, rolig och udda barnbok.
En sorts kombination av klassisk djursaga och mycket moderna inslag.
NÀr jag lÀst den fÀrdigt för barnbarnen krÀvde de att fÄ höra den igen. FrÄn början och omedelbart.
Vilket jag har full förstĂ„else för.”

Wiveka Nygren-Lövholm
FörskollÀrare/förskolechef pÄ Yrsa förskola
oktober 2018
Denna bok har en story som jag, med erfarenhet av mÄnga Är pÄ förskola, kan garantera fÀngslar alla barn, sÀrskilt 4-5 Äringarna.
Den Àr enkelt, bra skriven med inslag av fakta och naturvetande som Àr mycket viktigt att nÄ ut till barn med. KaraktÀrerna Àr magiska men ocksÄ snÀlla och omtÀnksamma. SÄdana förebilder behövs i vÄr vÀrld. Den Àr spÀnnande- vad hÀnder sen!!??? SÄ jag hoppas fortsÀttningen följer snart!


Om | I RĂ€vens SpĂ„r – en Ă€ventyrssaga

Skaldeman
Författare
november 2017
“Det hĂ€r var en rolig upplevelse! Kikki Sandström har skrivit en Ă€ventyrssaga dĂ€r inspirationen hĂ€mtats frĂ„n ungdomen dĂ„ hon sjĂ€lv var 11 Ă„r och ritade och berĂ€ttade för sin lille kusin.

Jag lÀste den med nöje och kÀnde igen tonfallet och handlingen frÄn min barndoms godnattsagor.

Det Àr en riktigt snÀll bok, med bara snÀlla mÀnniskor och med en vÀldigt snÀll rÀv, som begriper mer Àn de flesta. HÀr finns inga mobiltelefoner, dataspel, monster eller kanoner. Det var nöjsam lÀsning för mig, men kunde det verkligen fungera pÄ dagens hyperaktiva barn som skuttar omkring som elektriska ekorrar? Det var med viss tvekan som jag satte mig ner i soffan med min dotterdotter.

Men jag blev förvĂ„nad. Jag hade bara lĂ€st ett par sidor nĂ€r jag upptĂ€ckte att den lilla odygdspĂ„sen satt alldeles stilla och lyssnade. NĂ€r jag provade att lĂ€gga frĂ„n mig boken protesterade hon: “LĂ€s mera morfar! LĂ€s mera!” Och dĂ„ gjorde jag det.

Sammanfattningsvis var det roligt att notera att en saga som kunde ha varit skriven pĂ„ 1950-talet fungerar sĂ„ bra pĂ„ ett litet barn av idag.”


Wiveka Nygren-Lövholm
FörskollÀrare/förskolechef pÄ Yrsa förskola
december 2017
En traditionell saga med humor, medkÀnsla och Àven spÀnning som fÀngslade barnen jag lÀste för pÄ förskolan (4-5 Är). De ville absolut veta vad som hÀnde sen, nÀr det var tvÄ kapitel kvar. Men- vad hÀnde sen? FortsÀttning följer i en ny bok?