Recensioner

Om | Bessie – Ett sjöodjur har landat

Arvid Norén 10 år
februari 2019
Han gillar att djuren har namn, är lite människolika och att den var spännande. Han ville hela tiden läsa nästa kapitel. Arvid gillade också att det fanns fakta om Loch Ness-odjuret i boken.

Sam Carlquist
Poet och författare
oktober 2018
“En mycket sympatisk, rolig och udda barnbok.
En sorts kombination av klassisk djursaga och mycket moderna inslag.
När jag läst den färdigt för barnbarnen krävde de att få höra den igen. Från början och omedelbart.
Vilket jag har full förståelse för.”

Wiveka Nygren-Lövholm
Förskollärare/förskolechef på Yrsa förskola
oktober 2018
Denna bok har en story som jag, med erfarenhet av många år på förskola, kan garantera fängslar alla barn, särskilt 4-5 åringarna.
Den är enkelt, bra skriven med inslag av fakta och naturvetande som är mycket viktigt att nå ut till barn med. Karaktärerna är magiska men också snälla och omtänksamma. Sådana förebilder behövs i vår värld. Den är spännande- vad händer sen!!??? Så jag hoppas fortsättningen följer snart!


Om | I Rävens Spår – en äventyrssaga

Skaldeman
Författare
november 2017
“Det här var en rolig upplevelse! Kikki Sandström har skrivit en äventyrssaga där inspirationen hämtats från ungdomen då hon själv var 11 år och ritade och berättade för sin lille kusin.

Jag läste den med nöje och kände igen tonfallet och handlingen från min barndoms godnattsagor.

Det är en riktigt snäll bok, med bara snälla människor och med en väldigt snäll räv, som begriper mer än de flesta. Här finns inga mobiltelefoner, dataspel, monster eller kanoner. Det var nöjsam läsning för mig, men kunde det verkligen fungera på dagens hyperaktiva barn som skuttar omkring som elektriska ekorrar? Det var med viss tvekan som jag satte mig ner i soffan med min dotterdotter.

Men jag blev förvånad. Jag hade bara läst ett par sidor när jag upptäckte att den lilla odygdspåsen satt alldeles stilla och lyssnade. När jag provade att lägga från mig boken protesterade hon: “Läs mera morfar! Läs mera!” Och då gjorde jag det.

Sammanfattningsvis var det roligt att notera att en saga som kunde ha varit skriven på 1950-talet fungerar så bra på ett litet barn av idag.”


Wiveka Nygren-Lövholm
Förskollärare/förskolechef på Yrsa förskola
december 2017
En traditionell saga med humor, medkänsla och även spänning som fängslade barnen jag läste för på förskolan (4-5 år). De ville absolut veta vad som hände sen, när det var två kapitel kvar. Men- vad hände sen? Fortsättning följer i en ny bok?