The Tomte Story → eller Jultomten har alltid sista ordet

Det är inte varje dag man blir personligen kontaktad av självaste Jultomten, men det var precis vad som hände mig idag. Tidigt imorse ringde plötsligt min mobil. Displayen visade inget nummer men väl en text med stora röda bokstäver:

JULTOMTEN

Nu blev jag riktigt nervös. Med klappande hjärta och skakande händer swajpade jag så häftigt på svarsknappen att mobilen nästan gled ur mina händer.

– Hahahallååå det är Kikki, stammade jag med darrande röst.
– Goddag det här är Jultomten, hörde jag en myndig stämma säga i andra ändan…

Sedan utspann sig ett mycket märkligt samtal där Jultomten började med att förklara hur mycket jobb det var för honom, Tomtemor och alla små Tomtenissar nu när Juletiden nalkades. Förutom julklappsbestyren skulle också Jultomtens flygande renar skötas om och tränas inför julklappsutdelningarna. Jultomten pratade på och förklarade väldigt noggrant allt om Julförberedelserna.

Jag lyssnade förundrat och replikerade med ett “Uum” eller “Jooo” då det inte passade bättre med ett “Jasså”. Dessutom nöp jag mig i armen då och då för att kolla upp att jag faktiskt var vaken. Och det var jag…

Så märkte jag att Jultomten hade något alldeles särskilt på hjärtat. Det hördes på tonfallet att hade han berättat färdigt och nu hade han ett ärende. Ett viktigt ärende.

Så säger då Jultomten att han ska vara med på Åskogens Julmarknad 25 november klockan 11-15. Han hört talas om min bok Bessie – Ett sjöodjur har landat och tyckte den verkade spännande. Just det faktum att Bessie kunde flyga i överljudsfart tyckte han var särskilt spännande (han kanske tänkte försöka trimma renarna, vad vet jag).

Ja såklart den är spännande tänkte jag, i alla fall för barn 3-6 år, men Jultomten var ju minst 103 år. Hur kunde han tycka… Längre än så hann jag inte i mina funderingar…

Då insisterade Jultomten på att jag skulle infinna mig på Åskogens Julmarknad och ta med mig en trave Bessie-böcker. Det hjälpte inte att jag informerade honom om att jag planerat in bokrelease 30 november – 2 december på Eyvind – Norrbottens författar- & berättardagar och tillade att jag därför inte kunde. Jag hade inget val. Jultomten ville ha sin egen TomteRelease och Jultomten har alltid sista ordet!

Så vi ses på Åskogens Julmarknad den 25 november eller på Eyvind2018 🙂

 

Följ och gilla:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *