Favoritfilmen Marie Antoinette

Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen av Österrike, vanligtvis känd under sitt franska tilltalsnamn Marie-Antoinette,

Marie Antoinette var ung och levnadsglad, och blev snart impopulär bland det franska hovfolket då hon upplevdes som både lättsinnad och spontan.

Under förspelet till franska revolutionen blev hon även illa omtyckt av det franska folket. Hon kallades för österrikiskan, och med sin extravaganta livsstil blev hon en symbol för hela den slösaktiga regimen i Versailles och Paris.

När revolutionen bröt ut sattes kungafamiljen i husarrest. Två år senare, i juni 1791, hade stämningen blivit alltmer hotfull. Marie Antoinettes älskare, svensken Axel von Fersen, arrangerade då så att kungafamiljen skulle kunna föras ut ur Frankrike. Men det dramatiska flyktförsöket misslyckades

Lämna ett svar

Till startsidan