Okategoriserade

Det är klart man vill tjäna extraknäck

Det bästa man kan göra för sina barn så att de inte tar allt för givet är att låta dem tjäna sina egna pengar.

När jag var barn sålde jag lotter tillsammans med 2 klasskamrater. Det hände också att vi fick i uppdrag att baka bröd hemma och sälja på torget eller till lärarna på skolan. Finns många sätt att tjäna pengar till klassen.

Då la vi brödet i lärarrummet och skrev priset. Vi märkte också att vissa lärare inte betalade då vi fick in mindre än vad det kostade. Säkraste sättet är att jobba med tex gogrilla som är enkla att sälja. Allt man kan äta är mycket lättare att sälja än strumpor, böcker eller julkalender mm.

När ekonomin inte är på topp i en familj så slutar man tex handla kläder eller slutar resa. Ingen människa slutar äta för att ekonomin har råkat bli sämre. Därför är ätbara och drickbara saker lättast att sälja.

När barn än knackar på vår dörr och vill sälja saker har jag aldrig tackat nej. Speciellt om det är något man kan äta så har jag köpt mängder. Är det något man inte kan äta köper jag ändå men kanske inte lika mycket.

Nu när sommaren närmast sig och man kan vara ute och grilla så är det bäst tid att sälja dessa produkter.

Tips!

Ska ni sälja så sälj även detta på en badstrand ställ upp ett bord och lägg upp era produkter på bordet. Jag tror säkert många som är ute och grillar lätt kommer då köpa av era barn. Sedan även stå på stan och ställa upp ett bord fungerar också.

Besök gärna en korvkiosk också och fråga om inte de vill prova något nytt. Så otroligt gott med korv med bröd med en härlig ketchup på. Hos Gogrilla hittar ni mycket gott att använda till grillen. Det är bara fantasin som kan sätta gräns på hur effektivt ni kan sälja och vad man kan hitta på med dessa produkter.

Att tjäna pengar till klassen kan vara ett roligt och givande projekt för elever, och det finns många kreativa sätt att göra det på. Här är några idéer som du kan överväga:

  1. Försäljning av produkter: Organisera en försäljning av produkter som godis, kakor, kaffe, eller t-shirts. Du kan även överväga att skapa egna produkter, som handgjorda smycken eller konstverk för att sälja till dina klasskamrater och föräldrar.
  2. Evenemang och aktiviteter: Arrangera evenemang och aktiviteter för att samla in pengar som en loppmarknad, en bake sale, eller en insamling för en välgörenhetsorganisation. Du kan också organisera en tävling, en modevisning, eller en konsert för att dra in pengar.
  3. Tjänster: Erbjud tjänster till dina klasskamrater och föräldrar, som hundpromenader, gräsklippning, eller barnpassning. Du kan också organisera en bil tvätt eller en trädgårdsdag där du erbjuder att hjälpa till med olika uppgifter.
  4. Crowdfunding: Skapa en crowdfunding-kampanj online där människor kan donera pengar till din klass. Du kan använda plattformar som GoFundMe eller Kickstarter för att samla in pengar till ett specifikt ändamål som en skolresa eller nya skolmaterial.
  5. Sponsrade evenemang: Försök att få företag att sponsra dina evenemang eller aktiviteter genom att erbjuda dem exponering och marknadsföring på skolan eller online. Du kan också överväga att sälja annonser i skolans tidning eller på skolans webbplats till lokala företag.

Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att involvera hela klassen och få alla att bidra till projektet. Genom att samarbeta och arbeta tillsammans kan ni nå era mål och samla in pengar till klassen på ett framgångsrikt sätt.