Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Semester utan el

Sponsrat samarbete med Lumo energi

Om ni verkligen vill ha en bra semester och ska spara så mycket som möjligt så finns fler alternativ där ni slipper tänka på elpriser och elkostnader.

Tex så kan ni ta husvagnen och bo nära ett hav i två veckor. Ni ska då inte ha med någon spis, micro eller internet. Ni ska grilla all er mat utomhus och fiska er fisk i sjön. Då kommer ni verkligen lindrigt undan. Visst kan el vara dyrt och man kan spara många tusenlappar på just el. Billig el hittar ni hos Lumo energi som används allt flitigare av sparsamma människor.

Just nu tittar jag på en bra tv serie som går på tv. Där kan man se lite konflikter mellan två finansfamiljer som dessutom är släkt med varandra. En av dem säger något bra om sparsamma människor. Nämligen att den som spar han har självklart mer pengar. Fast det är inte dina tillgångar som gör dig rik utan du är så rik som du spenderar. Då tror folk nu att man måste slösa för att anses vara rik då det man spenderar är det som räknas tror man nu. Så är fallet inte utan du ska ändå tex ta till vara billig el så att du kan göra annat med dina barn. Du kan fiska och grill korv ute för att det ska bli billigare i sommar. Du ska heller inte för den delen slösa på energi bara för att du valde en billigare el. Du ska helt enkelt lägga om din ekonomi och spara på el och lägga pengar på något du länge har drömt om.

Det kan vara något så enkelt som att du vill köpa en parfym du länge velat ha. Som barn drömde jag ofta om puderdosa som jag ville ha. Jag drömde kanske om det en gång i veckan under hela min barndom och sparade pengar för det. Jag minns att det var jorda av bomull och runda. De kostade kanske ca 15 kr och för mig var det mycket pengar då jag bara var ett litet barn.

Som barn tänkte jag inte så mycket på att man faktisk också kan spara in på el. Jag trodde att mat var det som kostade mest i ett hushåll med fler än 3 barn.

Dagens familjehem består av 2 barn, hund och kanske en kanin. Djur använder ej ström eller el utan det är vi människor som använder det mest.

 

Lämna ett svar

Till startsidan