Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Min dotter älskar att vara i skogen

När det är min tur att ha min dotter hemma då brukar jag alltid minst en gång i veckan ta henne ut på en lång promenad.

Då brukar jag ta bilen för att först åka ut till vår sommarstuga och där har vi både skog och terräng. Vi brukar då ta på oss stövlarna för att slippa fästingar. Vem vill liksom ha massa fästingar på sin fritid. För när man väl är i skogen eller där gräset är högt kan man tråkigt nog råka ut för fästingar.

Vi har även strumpbyxor på oss också för att slippa fästingar hela vägen. När vi väl känner oss redo på alla sätt då går vi ut i skogen. Vi tar då även med oss matsäck och filt för man kan bli trött och behöva vila också. Förut när jag fortfarande levde ihop med min man brukade vi också skjuta lite djur i skogen. Tex så har vi skjutit rådjur och har även lisence för att göra det. Vi båda är utbildade inom detta och har tillstånd att använda tex luftgevär.

Jag kan ibland verkligen sakna de dagar då jag och min man gick i skogen och verkligen levde friluftsliv och kunde stanna i skogen i ett dygn ibland när det behövdes. Vi brukade då ta med oss mackor och varm choklad i termos.

Luftgevär brukar för mig vara lite tungt och bära så jag brukade alltid låta min man bära allt medans jag bar mackorna. Jag kan även tycka att en fylld termos är tung att bära. När jag ska ut i skogen för jakt eller promenad vill jag bära så lite så möjligt. Brukade dessutom äta min smörgås tidigt för att även slippa bära på den resten av stigen.

Detta är en av mina favorithobbyn att vara i skog och natur samt att plugga naturvetenskap. För det är vad jag är bäst på och mina högsta betyg ligger inom just naturkunskap, kemi och fysik.

Lämna ett svar

Till startsidan