Svenska författare och böcker

Hur har jag råd med dyra kryddor?

Midnatt solens timme av Cecilia Ekbäck och elavtal

Hur tror ni då att jag har råd med alla dyra kryddor? Jag använder mest ekologiska kryddor online för det är billigare att köpa online än att gå ut i butik. Så hur gör jag då för att ha råd med tex saffran och ekologisk vaniljpuder?

När man baka med vaniljpuder så luktar det gott i hela huset. Jag brukar även dutta på lite vanijpuder på vita  kläder för att doften verkligen ska sitta i. Det jag har gjort då är att byt elavtal på Zmarta för att få billigare el och lägga pengar på min hobby.

Midnatt solens timme av Cecilia Ekbäck
Midnatt solens timme av Cecilia Ekbäck

Midnatt solens timme är en spännande och fängslande roman skriven av den svenska författaren Cecilia Ekbäck. Boken utspelar sig i Norrbotten under början av 1800-talet och följer huvudkaraktären Magnus som återvänder till sin barndomsbygd för att hjälpa till att lösa ett mordfall.

Handlingen tar sin början när en präst hittas död i kyrkan och Magnus kallas tillbaka till byn av sin barndomsvänen. Tillsammans med den unga och modiga Anna ger de sig ut på en farofylld resa för att lösa gåtan med prästens död. Vägen är kantad av mystik, fara och hemligheter som kastar skuggor över byn och dess invånare.

Cecilia Ekbäck lyckas skapa en unik stämning i boken med sina levande och målande beskrivningar av det norrländska landskapet. Genom att väva in nordisk folktro och sägner i berättelsen förstärks känslan av mystik och spänning. Samtidigt behandlar boken också teman som skuld, svek och förlåtelse på ett skickligt och mänskligt sätt.

Midnatt solens timme är en bok som fångar läsaren från första sidan och bjuder på en kombination av spänning, intrig och kulturhistoria. Ekbäcks skildring av det karga och vackra Norrbotten ger en stark känsla av autenticitet och boken känns som en resa till en annan tid och plats.

Bokens karaktärer är mångfacetterade och intressanta, med egna demoner och hemligheter som skapar en dynamisk och komplicerad berättelse. Magnus och Anna är båda starka och modiga karaktärer som kämpar med sina demoner samtidigt som de kämpar för rättvisa och sanning.

Cecilia Ekbäck har med Midnatt solens timme skapat en mästerlig och fängslande berättelse som inte lämnar läsaren oberörd. Med sitt skarpa språk, livfulla karaktärer och spännande intrig har hon skapat en roman som förtjänar att bli läst och uppskattad av en bred publik. För den som älskar historiska spänningsromaner är denna bok ett måste och ett bevis på Cecilia Ekbäcks stora författartalang.