Okategoriserade

Hur har jag råd med dyra kryddor?

Jag älskar att baka tillsammans med min dotter och är ensamstående mamma till henne.

Hur tror ni då att jag har råd med alla dyra kryddor? Jag använder mest ekologiska kryddor online för det är billigare att köpa online än att gå ut i butik. Så hur gör jag då för att ha råd med tex saffran och ekologisk vaniljpuder?

När man baka med vaniljpuder så luktar det gott i hela huset. Jag brukar även dutta på lite vanijpuder på vita  kläder för att doften verkligen ska sitta i. Det jag har gjort då är att byt elavtal på Zmarta för att få billigare el och lägga pengar på min hobby.

Det går även åt väldigt mycket el när man bakar hemma även om det är billigare att baka hemma än att köpa tex färdiga bullar. Så får man för all del inte glömma bort all el som man förbrukar. Ibland händer det också att man glömmer att släcka alla lampor som också drar massa el. Även när du ska brygga kaffe hemma så går det åt energi och el.

När jag var barn så var jag granne med den löjliga familjen som var ordentliga på allt. De brukade alltid tända lampor och sätta på radio när de var på semester för att lura tjuven. De bodde på botten våningen och då är det extra noga att se till att hålla tjuvarna borda.

Detta kanske var på 80 talet då det var vanligt att man gjorde inbrott när någon var på semester. Nu så följer man folk på Facebook för att kolla att de är på semester innan man bryter in hos folk. Därför skriv inte ner hela ditt liv på Facebook då du drar till dig tjuvar även via nätet.

Den löjliga familjen kallades även för den ordentliga familjen av alla grannar. De kunde kräva att barnen skulle be om lov innan de ens fick dricka ett glas vatten. Hur kan man ens kräva något så konstigt att kräva att barnen ber om lov för något så naturligt? Då kanske ni förstår varför de kallades för den ordentliga familjen och då menade folk att de var sarkastiska mot dem. Det var ingen komplimang ska ni veta och folk hade det verkligen roligt åt denna familj.

Än i dag är de säkert lika ordentliga och gör allt på ett perfekt sätt. De får aldrig klagomål av folk då de inte går emot några regler. Detta innebär inte att de är ärliga rakt igenom utan de brukade ljuga på massa konstiga sätt också och ville aldrig att det skulle gå bra för andra. Kort och gott så kände jag redan som barn att de inte var så normala när allt kommer omkring.