Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att sitta still

Ibland måste man sitta ner och ta det lugnt

I sommar har vi varit ute mycket. Både jag och mina vänner har träffats och våra barn har lekt. Vi har varit runt på olika lekplatser, stränder men också hemma hos varann.

Det har ju också inneburit alla det har varit mycket spring i alla ben. Även i mina.

Så nu när man ska få in dom där vanliga rutinerna igen med skola, läxor och att gå och lägga sig tidigare än vi gjort på sommarlovet så måste man ibland sätta sig ner.

Sitta still

Vår nya rutin på kvällarna har blivit att vi sätter oss ner tillsammans och pysslar lite. Och att sätta sig ner vid köksbordet och tex måla i varsin målarbok är jättemysigt.

sitta still

Det finns så mycket roliga målarböcker att köpa idag. Det finns för både barn i olika åldrar och också för oss vuxna som är lite pilligare.

Och vi ska inte prata om alla pennor, kritor i alla dess färger. Så jag kan säga att jag längtar ibland efter att vi ska sätta oss ner och ha den där mysiga stunden tillsammans.

Och att sitta still och pyssla med något är också avkopplande och gör det lättare att gå och lägga både barn och sig själv sen.

Vi målar inte bara, men just nu är vi inne i en målarperiod och kan inte riktigt släppa den än. Jag har många andra saker som jag tänkt att vi ska göra som en egen mysstund tillsammans.

Så ta fram dina gamla målarböcker eller gå in i en affär och köp några nya. Det finns tom målarböcker i många mataffärer om ni glömt att köpa. Det finns också en uppsjö av böcker på nätet att handla både till er egna stund eller som present.

Jag kan tom rekommendera er föräldrar att sätta er ner när ni är ensamma och måla. Det gör i all fall jag.

Lämna ett svar