Romaner

Ta städhjälp om du har pengar över

En klok man sa att vi jobbar för att slippa städa och ändå går vi hem och städar varje dag.

Hur gör man för att slippa städa? Ska man jobba mindre för att hinna med att städa? Det kan vi inte göra för då har vi inte råd med något annat heller. Tänk på hur mycket det kostar att ta städhjälp och har du högre lön än en städare ja då har du råd med städhjälp.

Det enklaste är om man är flera som går ihop och städar åt varandra. I längden kan det bli jobbigt och tråkigt för man har redan nog med sitt eget hem så ska man behöva gå och städa åt andra också. Hemstädning är något jag rekommenderar alla familjer som har barn hemma. Har du inga barn kan du ändå unna dig hemstädning någon gång i månaden.

Städa undan alla dina böcker även din favoritbok som heter Regissören en roman av Alexander Ahndoril

Regissören en roman av Alexander Ahndoril
Regissören en roman av Alexander Ahndoril

Regissören är en roman skriven av den svenska författaren Alexander Ahndoril, som publicerades år 2018. Romanen tar läsaren med på en intensiv och spännande resa in i filmvärlden där en regissör försöker hitta sin plats och skapa sitt mästerverk.

Handlingen i Regissören kretsar kring huvudkaraktären regissören Leo som är en ambitiös filmskapare som drömmer om att göra en episk film baserad på en sann historia. Han har arbetat hårt och offrat mycket för sitt konstnärliga skapande och när han äntligen får chansen att göra sin drömfilm blir det en kamp mot både sig själv och omgivningen.

Leo är en komplex och djup karaktär, som bär på många demoner och tvivel. Han är besatt av att skapa det perfekta konstverket och går långt utanför sina egna gränser för att nå dit. I sin strävan efter perfektion riskerar han allt han har och älskar och tvingas ta itu med sina egna mörka sidor för att kunna slutföra sitt verk.

Regissören utforskar inte bara filmbranschen och konstnärens kamp utan tar även upp större teman som identitet, skapande och kreativitet. Ahndoril lyckas på ett imponerande sätt förena den spännande intrigen med djupa filosofiska resonemang som får läsaren att fundera över livets mening och konsten att vara människa.

Romanens språk är poetiskt och suggestivt, och Ahndorils skickliga prosa fångar läsaren från första sidan. Genom att skildra filmvärlden på ett autentiskt och fängslande sätt lyckas författaren skapa en närmast magisk atmosfär där verklighet och dröm smälter samman på ett sätt som får läsaren att tappa greppet om tid och rum.

Regissören är en gripande och tankeväckande roman som berör på många olika plan. En resa in i en värld av konstnärlig skapelse och självdestruktiva ambitioner där skönheten och smärtan går hand i hand. En roman som stannar kvar i läsarens medvetande långt efter att sista sidan är läst.