Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dax att ta hand om äpplena

Planerat helgen – tror jag

Snart är det helg och det finns saker som jag planerat att göra. Nu är det dax att ta hand om äpplena som finns kvar. Jag har både äpplen som ramlat ner i trädgården och några som fortfarande sitter i träden, men inte många.

Mina grannar har också en hel del äpplen och vi funderar på om vi ska åka och göra must på dom. Men det beror på hur dom ser ut när vi tagit hand om dom.

Äpplen

Nått som jag tycker är gott att ha i frysen också är hemmagjord äppelmos. Man kan göra så mycket med den – mos till flingor, gröt eller bara till mjölk. Eller varför inte baka. nått med äppelmos ? Kakor, rulltårta eller använda i en mjuk kaka.

Jag hoppas att det blir någorlunda fint väder så vi alla kan hjälpas åt. Man kanske ska göra en liten picknickkorg med lite gott så vi kan sitta ute och fika under tiden.

Vi får se sen vad. helgen kommer att erbjuda ! Man. kanske ska ta fram krattan så löven kan krattas ihop och läggas i rabatterna istället. Då blir blommorna skyddade om vi får en kall vinter i år.

Lämna ett svar

Till startsidan