Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Laga mat med barn

Barn tycker om att hjälpa till

Jag brukar försöka se till att vi lagar mat tillsammans hemma. Försöka få min dotter att smaka på allt och lära sig vad allt är. Visst var det inte lätt i början, men det går bättre och bättre.

Och vi har jättekul när vi lagar mat tillsammans. Det är roligare och roligare när man får frågor om hur tex en grönsak växer eller hur man kan göra vissa saker.

Ibland får vi tom ta fram telefonen och googla för att jag inte ska säga fel. För är det nått som barn är bra på är att ställa frågor rätt fram.

Mat

När det gäller mat äter vi jätteblandat här hemma. Vi kan både äta makaroner och köttbullar en kväll, men också ställa oss och göra en hemmagjord pizza. Och ska vi ha en mysig helg hemma blir det alltid något gott.

Så jag tycker absolut att du ska ta dig lite tid och laga mat tillsammans med dina barn, Och kanske skriva upp en meny för en vecka fram och handla tillsammans.

Grönsaker är alltid svårt att få i barn, men det finns många trix för att du ska få ner dom där grönsakerna i maten. Det enklaste är att lägga ner lite mer grönsaker i köttfärssåsen – riva ner morötter blir både saftigt och gott.

Lämna ett svar

Till startsidan