Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

I rätt ordning

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko

Att planera sitt körkort

Att ta körkort innebär att man måste planera allt från början till slut. Det är inte bara att sätta sig bakom ratten och övningsköra och tro att man kan allt bara genom att köra i trafiken. Det är mycket annat du ska kunna för att klara både det skriftliga provet och själva uppkörningsprovet.

I rätt ordning

Innan du sätter dig bakom ratten och övningskör finns det saker som först måste vara klara. Och du får hjälp med allt från början till slut av Trafiko så att du kan ta ditt körkort. Antingen loggar du in på datorn eller på din mobil och får en personlig körkortsplan där du klickar i allt du har gjort innan du går vidare.

i rätt ordning

Handledarkurs

Att övningsköra hemma efter din körkortsplan är något som många vill göra. Och då måste du också ha en handledare med dig som gått en handledarkurs tillsammans med dig. På Trafikos sida kan du hitta certifierade utbildare som gör denna kurs som tar ca tre timmar. Och glöm inte att ansöka om handledartillståndet som måste vara beviljat innan ni börjar övningsköra.

Körkortsfrågor i rätt ordning

Trafi har också ett stort utbud på körkortsfrågor alltifrån trafikregler, miljö och trafiksäkerhet. Du kan också se dina sparade frågor, dom frågor du svarat fel på och kan följa din statistik så att du lätt kan se vad du behöver träna på. Dessutom kan du lyssna på ljudbok istället för att läsa om du har svårigheter med det.

Trafikos sida är väldigt enkel att hitta allt på och du kan följa hela din resa så att du inte missar något.

Riskettan & risktvåan

Det finns två kurser som är obligatoriska som du måste gå innan du kan köra upp. Riskettan handlar om droger och andra riskfaktorer i trafiken. Medans risktvåan eller halkbanan som många säger innebär att du får känna på hur det är att köra på halt väglag.

Lämna ett svar

Till startsidan