Böcker om politik

Kanske dax för vinterdäck?

Koppla av med en bra bok som Den lilla trumslagarflickan av John le Carré så kan någon annan byta dina däck!

Koppla av med en bra bok som Den lilla trumslagarflickan av John le Carré så kan någon annan byta dina däck!
Koppla av med en bra bok som Den lilla trumslagarflickan av John le Carré så kan någon annan byta dina däck!

John Le Carrés roman “Den lilla trumslagarflickan” från 2006 är en spännande och gripande berättelse om spionage, politik och moral. Boken är en del av Le Carrés långa karriär som författare av spionthrillers och är en av hans mest kritikerrosade verk.

Romanen följer huvudkaraktären Bruno Salvador en brittisk medborgare med ett irakiskt ursprung som arbetar för en politisk rådgivningsfirma i London. Bruno, som kallas för “Drum” eftersom han spelar trummor i en band blir involverad i en hemlig operation som involverar kriget i Irak och den politiska korruptionen som råder där.

Handlingen tar fart när Bruno blir kontaktad av en gammal vän som arbetar som diplomat och ber honom hjälpa till att omvända en ung irakisk kvinna till att bli en spion för den brittiska underrättelsetjänsten. Denna kvinna är den lilla trumslagarflickan ett smeknamn som Bruno ger henne eftersom hon spelar trummor i en grupp som ger uttryck för sitt missnöje med ockupationen i Irak.

Det som gör denna roman så spännande är inte bara dess intrig och spänning utan även dess djup och komplexitet. Le Carré utforskar teman som politisk korruption, moralisk kompass och individens ansvar gentemot samhället. Genom att berätta historien ur Brunos perspektiv ger författaren en nyanserad bild av en komplex och svårbegriplig situation.

“Den lilla trumslagarflickan” är en roman som förenar spänning med tankeväckande frågor. Den är en påminnelse om att det finns många nyanser av sanning och att det inte alltid är svart och vitt när det kommer till politik och moral. Le Carré lyckas skapa en gripande berättelse som både underhåller och får läsaren att tänka till.

Torsdag ska jag till Uppsala Slott och hälsa på en författare jag inte mött på länge.

Fredag ska jag byta däck jag ska nämligen ha vinterdäck i Däckhotell Tyresö och det är på tiden för jag har inte kunnat använda bilen pga av detta.