Kriminal roman, Svenska författare och böcker

Börja uppifrån och ner i din hög av böcker!

Sponsrat inlägg i samarbete med DM TAK

Håkan Nesser med sin bok De vänsterhäntas förening

Håkan Nesser med sin bok De vänsterhäntas förening
Håkan Nesser med sin bok De vänsterhäntas förening

Håkan Nesser är en av Sveriges mest framstående författare inom kriminalgenren och hans bok “De vänsterhäntas förening” är inget undantag. Boken som först publicerades 1998 är den andra i serien om kriminalinspektör Van Veeteren och utspelar sig i den fiktiva staden Maardam.

Handlingen kretsar kring en serie mord som skakar den lilla staden där offren alla är medlemmar i en mystisk klubb vid namn “De vänsterhäntas förening”. Kriminalinspektör Van Veeteren och hans team börjar utredningen och snart framkommer det att medlemmarna har en gemensam historia och att morden på något sätt är kopplade till deras förflutna.

Nesser använder sig av en noga konstruerad intrig och skickligt upparbetade karaktärer för att skapa spänning och intresse hos läsaren. Hans språk är rikt och beskrivande, vilket ger en levande bild av både miljöerna och personerna i berättelsen. Dessutom lyckas han skapa en atmosfär av mystik och hemligheter som gör boken svår att lägga ifrån sig.

En av de mest fängslande aspekterna i boken är de komplexa och djupa karaktärerna. Van Veeteren framstår som en mycket litterär figur, med sina egna personliga demoner och en cynisk syn på livet. Genom att låta karaktärerna vara så mångfacetterade och realistiska lyckas Nesser skapa en berättelse som går långt utöver den vanliga deckaren.

“De vänsterhäntas förening” är en bok som bjuder på en spännande och omskakande historia, samtidigt som den även behandlar djupare teman som skuld, hemligheter och det förflutnas makt över nuet. Håkan Nessers skickliga berättarteknik och förmåga att skapa trovärdiga och intressanta karaktärer gör honom till en av Sveriges mest älskade författare inom kriminalgenren.

Vare sig du har ett företag och är ägare av ett hus så kan du få hjälp av DM TAK när det gäller tak av tegel-, papp- eller plåttak. DM TAK både reparerar, städar, rensar och byter ut.