Religion och filosofi böcker

Vi måste göra en taköversyn

Sponsrat inlägg i samarbete med VillaTakspecialisten

Huset vid moskén en bok av Kader Abdolah

Huset vid moskén en bok av Kader Abdolah
Huset vid moskén en bok av Kader Abdolah

“Huset vid moskén” är en roman skriven av den iranska författaren Kader Abdolah. Boken är en berättelse om en familj och deras liv i Iran under den islamiska revolutionen på 1970-talet och dess påverkan på deras vardag och tro.

Bokens huvudkaraktär är Aga Djan en respekterad imam och ledare för en moské i staden Senan. Genom Aga Djans ögon får vi följa utvecklingen i Iran under den revolutionära perioden från shahens styre till det islamiska revolutionsstyre som tar över. Aga Djan är en klok och välvillig man som kämpar för att bevara sin tro och sina värderingar mitt i den politiska och religiösa omvälvningen som sker runt honom.

Genom Aga Djans erfarenheter och de människor han möter ger Kader Abdolah en nyanserad bild av Iran och iranierna under denna svåra tid. Boken lyfter fram komplexiteten i människors liv och relationer, oavsett politiska och religiösa förhållanden.

“Huset vid moskén” är också en berättelse om kärlek och frändskap om mod och offervilja. Den visar på styrkan och motståndskraften hos människor som kämpar för att finna sin plats och bevara sin tro mitt i en värld av förändringar och konflikter.

Med sin gripande skildring av en familjs öden och val under den iranska revolutionen fångar Kader Abdolah läsarens intresse och medkänsla. Boken är en hyllning till människors förmåga att bevara hoppet och kärleken i de mest prövande av situationer.

“Huset vid moskén” är en roman som belyser en viktig period i Irans historia och ger en röst åt de människor som levde och kämpade under den tiden. Genom sitt poetiska och gripande språk ger Kader Abdolah liv åt en värld som är fjärran men ändå så nära. Boken är en påminnelse om människors gemensamma längtan efter frihet, kärlek och rättvisa, oavsett var de befinner sig i världen.

Men det ska vi råda bot på i år för det finns ett företag i Stockholm som kan hjälpa till med takläggning och det är VillaTakspecialisten.