Romaner

Rätt medel för ditt hår och koppla av med en bok!

Sponsrat inlägg i samarbete med Poze Hair

Koppla av med boken Mannen som kunde tala med hästar av Nicolas Evans
Koppla av med boken Mannen som kunde tala med hästar av Nicolas Evans

För att få det där härligt tjocka och längre hår så kan du beställa den hårförlängning du vill ha hos Poze Hair.

Koppla av med boken Mannen som kunde tala med hästar av Nicolas Evans

“Mannen som kunde tala med hästar” är en gripande roman skriven av den brittiske författaren Nicholas Evans. Boken, som först publicerades 1995 handlar om den mystiska hästtränaren Tom Booker och hans förmåga att kommunicera med hästar på ett sätt som ingen annan kan.

Handlingen i boken kretsar kring Annie Graves en framgångsrik New York-kvinna som efter en tragisk olycka med sin dotter Grace och hästen Pilgrim söker upp Tom Booker för att hjälpa till att rehabilitera både hästen och dottern. Tom är känd för sin förmåga att förstå och kommunicera med hästar och han tar sig an utmaningen att hjälpa både Pilgrim och Grace att hitta tillbaka till sig själva.

Det som gör boken så fängslande är den starka relationen mellan människa och djur som beskrivs på ett sätt som få andra böcker lyckas med. Genom Tom Bookers unika förmåga att förstå hästar och kommunicera med dem på deras egna villkor, lyckas han hjälpa både Pilgrim och Grace att läka och hitta tillbaka till sig själva.

Boken är också en berättelse om hopp, kärlek och förlåtelse. Trots de svårigheter som Annie och hennes familj möter, finns det alltid en möjlighet till försoning och helande när man har modet att öppna sitt hjärta för en annan varelse vare sig det är en människa eller en häst.

Nicholas Evans har en förmåga att skildra naturen och djuren på ett så levande sätt att läsaren nästan känner doften av hösilage och ljudet av hästhovar. Han lyckas fånga känslorna och tankarna hos både människor och hästar på ett sätt som är hjärtskärande och vackert på samma gång.

Sammanfattningsvis är “Mannen som kunde tala med hästar” en gripande berättelse om kärlek, förlåtelse och hopp och en påminnelse om den starka kopplingen mellan människa och djur. Boken får läsaren att reflektera över relationen mellan människor och djur, och minner oss om den helande kraften i att lyssna och förstå varandra oavsett art.