Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Citroner

Hur goda är dom inte ?!

Citroner är så fräscha ! Jag har alltid en skål full med citroner hemma då man kan göra så mycket med dom. Och nu har jag tom fått barnen att börja gilla citroner och smaken. Både när det gäller färska eller i maten. Och alla citroner smakar faktiskt olika. Vissa är sura som bara den och vissa är lite sötare. Men fruktansvärt goda.

Citroner innehåller jättemycket  C-vitaminer och det är bra mot förkylningar då dom stärker immunförsvaret och minskar inflammationer. Dom innehåller också pektin som hjälper dig mot sötsug och kan bidra till viktminskning.
Om man har en känslig mage kanske man inte ska äta för mycket citron då man kan få magkatarrliknande symtom med sura uppstötningar och sveda i övre delen av magen. Antingen äter man mindre med citron eller tar en paus för att se om det blir bra i magen igen. Men det är absolut inte farligt att äta många eller mycket av citron.
Citronvatten är också bra för levern. Citron är en av de frukter som är rikast på vitaminer och mineraler. Dom har kraftfulla antioxidanter som stimulerar avgiftningen av levern, och hjälper till att regenerera den.

Lämna ett svar

Till startsidan