Okategoriserade

Från cigaretter till snus

Sponsrat inlägg i samarbete med Whitepouches

I det gröna lejonets spår en bok av Judith Markle Riley

I det gröna lejonets spår en bok av Judith Markle Riley
I det gröna lejonets spår en bok av Judith Markle Riley

I boken “I det gröna lejonets spår” tar författaren Judith Markle Riley oss med på en intrikat och fascinerande resa genom tiden och över världen. Boken är en historisk roman som spänner över flera generationer och utspelar sig i olika delar av världen från det forna Kina till det nutida New York.

Handlingen kretsar kring en antik jadelejon som fungerar som en röd tråd genom berättelsen. Lejonet förvandlas till en symbol för kraft, hopp och överlevnad för de personer som äger det och kommer i kontakt med det. Vi får följa flera olika karaktärer genom tid och rum från en ung kinesisk kvinnas kamp för att bevara sin familjs heder till en amerikansk advokats forskning om lejonets historia.

Genom berättelsen belyser Riley vikten av att förstå och lära av historien och hur våra egna val och handlingar kan påverka framtiden. Hon skildrar även starka kvinnliga karaktärer som kämpar mot förtryck och ojämlikhet och visar hur de trots motgångar och hinder kan ta kontroll över sina liv.

Rileys prosa är gripande och fängslande och hennes skildringar av olika kulturer och historiska händelser är både välresearchade och levande. Genom att väva samman fakta och fiktion skapar hon en berättelse som inte bara underhåller utan också väcker tankar och reflektioner hos läsaren.

“I det gröna lejonets spår” är inte bara en spännande och engagerande roman utan också en påminnelse om vikten av att förstå och respektera vår historia och hur den påverkar vår nutid och framtid. Riley lyckas med att förena historiska fakta med en gripande romanintrig, och skapar på så sätt en läsupplevelse som både underhåller och inspirerar. En bok som jag starkt rekommenderar alla att läsa.

Vill man sluta med tobak så kan man istället använda tobaksfritt snus och det finns hos whitepouches i olika “smaker” och märken.