Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bollar är bäst

Jag har varit barnvakt

I går var jag barnvakt åt min kompis lilla kille då hon skulle iväg på ett möte. Och han bara älskar bollar. Så jag letade fram alla bollar som mina barn hade när dom var små och hällde i en plastbunke.

Planen var att ta ut bollarna i trädgården, men lillkillen Alex hann inte mer än in och såg bollarna så slängde han sig i bunken. Och där satt han medans vi åt klar vår frukost och fick se en barnfilm på tv. Och han fick också ta med sig bollarna hem sen på kvällen. För varför ska dom ligga i mitt skåp utan nytta när det finns användning för dom.

Barnen lekte hela dagen och kläder och hattar togs fram. Det är inte den sista gången som jag kommer att vara barnvakt åt Alex. Efter ett bad av alla barn så åkte Alex hem med sin mamma Susanne och vi satte oss för att äta middag innan det var dags att gå och sova.

Äger du en privat dagis?

Om du driver en privat dagis så måste du ibland köpa in nytt för barnen. Det kan vara nya leksaker eller kurser till dina anställda. Har du ej överskott på vinsten och ändå behöver pengar till företaget så kan jag ge dig lite bra och nyttig tips på vägen. Företagslån småföretag kan vara något för dig och din privatägda dagis. Samt så kan du också sälja aktier på din privata dagis. Se då till att du äger 51 % av dagisets aktier så inte andra försöker bestämma mer än vad du gör. Oftast så är det den som har grundat som vet bäst hur ett företag ska utvecklas annars hade den inte ens blivit till från början.

Vad du än gör lita inte på andra för mycket utan behåll majoriteten av aktierna. Det finns folk som har varit naiva och litat alldeles för mycket på andra och då har det inte varit så bra för deras egen skull. Du ska heller inte göra företag med folk du ej litar på. De du litar på ska du heller inte blunda för utan du ska alltid tänka dig det värsta innan du sätter i gång med att sälja aktier. Kalla också dagiset för Barnlandet så att det hörs vad det är för verksamhet du driver. Namnet ska vara lockade för föräldrar att välja just ditt dagis för sina barn. Namnet ska också innehålla ordet barn.

Lämna ett svar

Till startsidan