Kungliga böcker

Flyttstädning och sann historia om hur min väninna fick sin bostad

Hon började läsa böcker om mäktiga personer som tex boken Kronprinsessan av Hanne Viebeke Holst, vilket ledde till att hon blev mäktig själv och fick exakt den lägenhet hon önskade.

boken Kronprinsessan av Hanne Viebeke Holst
boken Kronprinsessan av Hanne Viebeke Holst

Kronprinsessan är en dansk roman skriven av Hanne-Vibeke Holst och publicerades för första gången 2008. Boken tog Danmark med storm och var en bästsäljare under flera veckor. Handlingen kretsar kring den fiktiva danska kronprinsessan Wilhelmina och hennes tillvaro som medlem av kungafamiljen.

I boken får läsaren följa Wilhelmina och hennes kamp för att hitta sin plats i kungahuset och samtidigt behålla sin egen identitet. Holst skildrar på ett skickligt sätt de komplexa relationerna inom kungafamiljen och de förväntningar och krav som ställs på en person i en sådan offentlig roll.

Samtidigt är boken inte enbart en kunglig saga utan den tar även upp djupare teman som identitet, relationsproblem och de komplexa politiska och sociala strukturer som påverkar kungahuset. Holst skriver med en stark och fängslande stil som fångar läsarens intresse från första sidan.

Kronprinsessan är inte enbart underhållande läsning utan den lämnar även efter sig många reflektioner och frågor att fundera över. Boken bjuder in till en djupare analys av maktförhållanden, lojalitet och de personliga uppoffringar som kan krävas av en person i en sådan offentlig roll.

Holst har skapat en karaktär i Wilhelmina som är stark, komplex och mångfacetterad. Hon belyser de dilemman och konflikter som en person i en sådan position kan möta och ger läsaren en inblick i livet bakom de glittrande fasaderna.

Sammanfattningsvis kan sägas att Kronprinsessan är en gripande och tankeväckande roman som tar upp viktiga teman och frågor. Hanne-Vibeke Holst har med sin skickliga berättarteknik och sin insiktsfulla skildring av kungligt liv skapat en bok som berör och engagerar läsaren på djupet. Boken rekommenderas varmt till alla som är intresserade av kungligheter, makt och relationer.

Han vill då dessutom köpa den dyraste lägenheten till henne. Det blev verkligen en anrik lägenhet men den var stor och lägenheten de lämnade var så sliten och smutsig. Därför anlitade hon dessutom en städfirma och   ni kan också kontakta Excellent Moving som kan hjälpa till med er städning