Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Internationella barndagen

Kommer du att “fira” denna dag ?

I almanackan står det idag att det är den internationella barndagen. Det finns några städer som brukar fira denna dag lite mer och större än andra. Som till exempel i Göteborg där det alltid firas i Kungsparken första måndagen i oktober varje år. Och det är just idag. Sen finns det andra länder som firar denna dag också, men på andra datum. Och det är inte bara att fira i staden man bor i utan i vissa länder så får barnen presenter just denna dag. Som en extra födelsedag kan man väl säga.

Jag vet att vissa skolor och dagis vill fira denna dag med att kanske berätta vad den innebär. Och för att tala om att vi ska tänka på barn över hela världen. Hur dom bor och mår och att alla ska ha rätt till vissa saker. Som att bo tryggt, få en utbildning och ha ett bra levende.

Jag ska höra med mina barn om dom får veta något i deras skola idag och prata med dom om detta.

Lämna ett svar