Böcker om att bli rik

Tips på hur du skriver en spännande bok

En intressant bok att minnas är tex boken Wall street noir av Peter Spiegelman

En intressant bok att minnas är tex boken Wall street noir av Peter Spiegelman
En intressant bok att minnas är tex boken Wall street noir av Peter Spiegelman

Wall Street Noir är en spännande bok skriven av Peter Spiegelman som tar läsarna med på en mörk och dramatisk resa in i den skoningslösa världen av korruption, makt och girighet på Wall Street.

Boken följer huvudpersonen John March en före detta polis som nu arbetar som privatdetektiv i New York City. March blir anlitad för att utreda en mystisk dödsfall på ett av de stora investmentföretagen på Wall Street, men snart blir han indragen i en farlig härva av intriger och skumma affärer.

Wall Street Noir är en skickligt konstruerad och välskriven thriller som fångar läsarna från första sidan. Spiegelman lyckas skapa en atmosfär av spänning och mystik samtidigt som han skildrar den brutala och kalla miljön på Wall Street på ett trovärdigt sätt.

En av bokens styrkor är dess karaktärer som är komplexa och välförankrade i verkligheten. John March är en fascinerande protagonist med en mörk och komplicerad bakgrund som gör honom till en intressant och trovärdig berättare.

Spiegelman lyckas också skildra den mörka sidan av den finansiella världen på ett skickligt sätt. Han lyckas gestalta en värld där girigheten och maktbegäret regerar där människor är beredda att gå över lik för att nå sina mål.

Wall Street Noir är en bok som inte lämnar läsaren oberörd. Den är spännande gripande och obehaglig på samma gång och pekar på de mörka sidorna av den finansiella världen som sällan skildras i litteraturen.

Sammanfattningsvis är Wall Street Noir en bok som rekommenderas till alla som gillar spännande och välskrivna thrillers. Peter Spiegelman har skapat en berättelse som är både underhållande och tankeväckande och som ger en ny och fascinerande inblick i den mörka och korrupta världen på Wall Street.

Att ge ut en bok är inte lätt alla gånger. Det finns massa knep till att ta vara på för att den ska vara så spännande som möjligt. Jag träffade nyligen en kvinna som var delägare med ett part oärliga människor som tävlade i vem som kunde lura av folk mest pengar.

Hon undrar hur hon skulle göra för att boken skulle bli så spännande som mjöligt. Min rekommendation till henne var att fundera över en råd tråd som ska gå igenom hela boken. Denna röda tråd ska också vara titeln på boken.

Denna bok ska ju främst handla om att lura folk på pengar, men kan ej heta bedragarna då dessa inte var smartare än en köttbulle enligt henne. Vad den skulle kunna heta är mytomanen från Bricklane då grundaren var från Bricklane. Att vara bedragare innebär ändå att man har lyckats lura folk på vägen. Är du dessutom en mytoman så blir du inte ens tagen på allvar. Denna mytoman påstod att 27 kungafamiljer drack hans teer som var ekologiska. Teerna var inte ekologiska och ingen kunglighet viste om hans existens. Det finns så mycket att berätta om dessa mytomaner att man skulle kunna skriva en hel bok om dem. Detta kommer hon någon dag att göra för att få perspektiv på allt hon har gått igenom. Hon förstår fortfarande inte var hon gjorde fel att alla blev så emot henne. Jag tror när jag lyssnar på henne att de själva inte dög till något och ville eliminera den enda som dög till något.

De hade också direkt hyrt ett kontor med lager som var nybyggd för ca 14000 kr exklusive moms och på det fasta kostnader på 10 000 kr trots att de inte hade någon försäljning. De lånade pengar från Almi och de reste utomlands med pengarna i tron på att detta då var en affärsresa. De tog helt enkelt ut vinsten i förskott för att de saknade mänskliga hjärnceller enligt hon som var den enda som dög till något. Enligt henne så fanns det en far och dotter som var alkoholist, en spelmissbrukare och en som vikt ut sig i herrtidningar och levde på försäkringskassan som förtidspensionär pga av psykisk diagnos.

Det var inga drömmänniskor att starta bolag med direkt. De var tagna från helvetet eller renare sagt från gatan. Ens om jag skulle leta efter sådana människor skulle jag inte hitta dem så jag vet inte hur hon lyckats hitta alla idioter på en och samma plats.

Deras kontor saknade dessutom vatten, vilket hade varit perfekt för att kunna hålla bra möten kring. Ett rent vatten är ett måste på alla kontor och då är det också dax med avhärdningsfilter för att filtrera vatten och rengöra den.

Som en slutsats på hur du skriver en spännande bok är att först ge den ett unikt namn. Ett namn som verkligen beskriver vad hela boken kommer att handla om.