Okategoriserade

Business Book awards

Självbiografin triumferar

Ett av de mycket berömda priserna vid Business Book Awards 2023 i London på tisdagskvällen, i samarbete med Pathway Group och organiserat av ThinkFest Ltd., vanns av Panos: My Life, My Odyssey, den grekisk-svenska badklädersdesignerns självbiografi Panos Papadopoulos. Boken var spökskriven av Lucire-förläggaren Jack Yan. Panos grundade Panos Emporio AB, Sveriges mest kända badklädersföretag, och stämplades av svensk press som “kungen av badkläder”. Yan träffade Panos på 1990-talet när han undersökte en berättelse för Lucire, och blev tillfrågad för att spökskriva boken 2021.

Med hjälp av anteckningar, intervjuer och personlig kunskap kom boken samman under tio månader 2021 och publicerades av LID Publishing i London förra året. Originalmanuskriptet gjordes i WordPerfect, som kunde hantera texten och ge någorlunda realistiska förhandsvisningar av sidorna. Yan satte också in och lade ut insidan av boken, medan LID tilldelade omslaget till erfarna bokdesignern Caroline Li. Martin Liu, COO för LID Publishing, övervakade publiceringen. LID var också ansvarig för den stora prisvinnaren på kvällen, Nicholas Jannis Leader as Healer. Panos: My Life, My Odyssey vann en Highly Commended i kategorin Business Journey. De två titlarna var LID:s segrare, valda bland 100 anmälda böcker.
Den litterära agenten och förlagskoordinatorn Jacq Burns ledde domarpanelen, som bestod av ytterligare 42 experter.

Här är vad domarna sa vid bedömningen av hans bok och vad som gjorde att han vann:

Panos är en rik berättelse om mannen från en liten by i Grekland vars entreprenörskap ledde till att han byggde ett imperium för lyxiga badkläder för flera miljoner dollar. Boken är en riktig page-turner, med Panos & Jack som sakkunnigt bygger förväntan på vad som händer härnäst när berättelsen tar fart. Vad domarna ansåg gjorde Panos särart speciell är att den inte predikar för läsaren utan ger subtila lärdomar om framgång som kan tillämpas på sektorer bortom mode. “Domarna älskade att läsa Panos men kommer att lämna Speedos till författarna.