Okategoriserade

Tips på deckare

Åremorden

Jag har precis läst Offermakaren som är den första boken i Viveca Stens nya serie Åremorden. Boken är en spännande deckare som utspelar sig i de vackra fjällen i Jämtland. Handlingen börjar när ett lik hittas i en av liftarna precis när vintersäsongen börjar i Åre.

Sten är en populär svensk författare som också skrivit den välkända Sandhamnsserien. I Åremorden introducerar hon nya karaktärer och en helt ny miljö. Som alltid skriver Sten med ett flytande språk och lyckas väva samman den dramatiska miljön med en rafflande mordgåta. För mig var det en spännande läsupplevelse och jag ser fram emot att läsa fortsättningen i serien.

deckare

En deckare man inte lägger ifrån sig

Jag håller nu på att läsa boken “Dalskuggan” av Viveca Sten som är den andra delen i Åremorden-serien. Boken är en spännande kriminalroman som utspelar sig i Åre under sportlovet. När ett illa tilltygat lik hittas en bit utanför byn står Årepolisen rådlös. Dessutom verkar offret inte ha några kända fiender och det finns inga uppenbara ledtrådar till vem som kan ha gjort det. Utöver spännande böcker och läsning är det också viktigt att tänka på sin ekonomiska framtid och hur man kan investera smart. En av de populäraste investeringsformerna idag är kryptovalutor. Och att investera smart kryptovalutor i dem kan vara en lönsam strategi på lång sikt. Genom att lära sig om olika kryptovalutor, deras potential och hur marknaden fungerar kan man göra välgrundade beslut och maximera avkastningen på sin investering. Så varför inte ta lite tid att lära dig mer om kryptovalutor och investera smart?

Viveca Sten har en förmåga att väva samman den storslagna naturen med starka karaktärer i rafflande mordgåtor som fullkomligt trollbinder läsaren. I “Dalskuggan” får vi följa poliserna Thomas Andreasson och Mia Holmgren i deras jakt på mördaren. Boken bjuder på många spännande vändningar och jag har. dessutom svårt att lägga den ifrån mig. Jag kan varmt rekommendera “Dalskuggan” till alla som gillar spännande kriminalromaner. Boken är välresearchad och ger en inblick i hur det är att leva och arbeta i Åre. Viveca Sten är en skicklig författare som verkligen vet hur man skapar spänning och drama.

deckare

Den tredje boken i serien heter “Botgöraren” och den ska jag nu beställa.

Viveca Sten

Viveca Sten har skrivit fler böcker såsom “Sandhamns-serien”, en kokbok och 2016 skrev hon en bok tillsammans med sin dotter: “Djupgraven”.