Kungliga böcker

Uppdrag prinsessa av Catarina Hurtig

Uppdrag Prinsessa av Catarina Hurtig allt du behöver veta

Uppdrag prinsessa av Catarina Hurtig
Uppdrag prinsessa av Catarina Hurtig

Boken “Uppdrag: Prinsessa” av Catarina Hurtig är en lättläst och informativ bok som ger en inblick i livet som modern prinsessa i Europa. Hurtig som själv är hovreporter tar med läsaren bakom kulisserna och beskriver hur det är att vara en del av en kunglig familj. Boken ger en översikt över tio prinsessor från olika europeiska länder och beskriver deras olika bakgrunder, personligheter och livsstilar.

Hurtig ger också en historisk bakgrund till hur rollen som prinsessa har förändrats över tid och hur den har anpassat sig till det moderna samhället. Hon beskriver också hur prinsessornas arbete ser ut idag och vilka utmaningar de möter. Boken ger en intressant inblick i en värld som annars kan verka ganska avlägsen för de flesta av oss.

Om du är intresserad av kungligheter och deras livsstil är “Uppdrag: Prinsessa” definitivt en bok för dig. Den är lättläst och informativ och ger en spännande inblick i en annars ganska hemlig värld.

Författaren Catarina Hurtig

Catarina Hurtig är en svensk författare och journalist född den 2 mars 1975. Hon är känd för sin bok “Uppdrag: prinsessa” som benar ut begreppen kring moderna prinsessor i Europa. Boken utforskar livet av tio kvinnor med olika bakgrund som av olika anledningar befinner sig i kungliga sits.

Innan hon skrev “Uppdrag: prinsessa” var Catarina Hurtig hovreporter och skrev för flera stora svenska tidningar. Hon har också skrivit boken “Det kungliga året” som handlar om kungafamiljens liv under ett år.

Catarina Hurtig har vunnit flera priser för sina böcker inklusive en Silverpocket för “Uppdrag: prinsessa” som är en av de mest sålda svenska fackböckerna. Hon är också en populär föreläsare och har hållit föreläsningar om kungligheter och deras liv.

Hurtig är en väl respekterad författare och journalist som har gjort ett stort intryck på den svenska bokvärlden.

Bokens syfte

Boken “Uppdrag: prinsessa” av Catarina Hurtig Elmqvist har som syfte att utforska och bena ut begreppen kring moderna prinsessor i Europa. Boken introducerar läsaren till tio kvinnor med brokig bakgrund som av olika anledningar är i kunglig sits.

Kungahuset i Sverige

Boken tar upp kungahuset i Sverige och dess medlemmar inklusive kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine. Författaren diskuterar deras roller och hur de har påverkat det svenska samhället. Boken ger också en inblick i den svenska kungafamiljens historia och traditioner.

Prinsessans roll

Författaren utforskar prinsessans roll i samhället och hur den har förändrats genom åren. Boken tar upp de olika uppgifter som prinsessor kan ha, från att representera landet vid officiella tillfällen till att engagera sig i välgörenhetsarbete. Författaren diskuterar också hur prinsessor påverkar samhället genom sitt arbete och sin närvaro.

Boken ger en intressant och informativ inblick i prinsessornas liv och deras roll i samhället. Författaren ger en nyanserad bild av moderna prinsessor och deras betydelse för samhället.