Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

En kopp kaffe

Hur ser en dag ut för mig medans jag dricker en kopp kaffe?

Det finns olika sätt att njuta av en kopp kaffe medans jag bloggar. Alltid när jag vakar på morgonen så är det första jag gör är att brygga en kopp kaffe med vår kaffebryggare. Detta för att dessutom vakna till med koffeinet som finns i kaffet. Den kaffe jag föredrar är Wendelins kaffe so

bryggkaffe online Amazon
En god bryggkaffe online Amazon

m finns att köpa dvs köpa bryggkaffe online amazon.

Sedan sätter jag dessutom på datorn och väntar på att kaffet ska bli färdigt. Jag har provat massor av olika kaffesorter. En som älskar kaffe kan dricka nästan vad som helst. Bara det är espresso, brygg eller kaffelatte så spelar det ingen roll.

5 steg att  brygga kaffe.

Kaffe ska bryggas i hög temperatur  dessutom för att alla smakämnen ska frigöras. Helst ska vattnet vara mellan 92 och 96 grader. Om du har en bryggare med för låg temperatur är det bättre att dessutom koka upp vatten och hälla över kaffet genom en filtertratt. Du har även Wendelinskaffe och te online som även säljer godis online om du är intresserad.

Kaffe online Amazon är ett bra sätt att dessutom beställa hem kaffe enkelt och smidigt.

1. Förvaring är A och O för kaffet. bryggkaffe online amazon

Bästa stället att dessutom bevara kaffet på är i kylskåp. Kaffets värsta fiende är syre. Så fort du öppnar förpackningen börjar de eteriska oljorna i kaffet att dessutom oxideras och smaken sakta försämras. Behåll kaffet i ursprungsförpackningen. Förslut den väl och ställ den i en lufttät burk med lock. Du kan köpa en fin plåtburk för att bevara ditt kaffe i eller låta den vara kvar i sin förpackning. Förvara kaffet svalt, torrt och mörkt även ljus påverkar kaffets kvalitet. Håll kaffet borta från spisen där det kan suga åt sig väta.

2. Välj vitt filter så slipper du onödiga konstiga smaker. bryggkaffe online amazon

Använd blekta vita filter när du dessutom brygger. Filter som är blekta av syre (inte klor) är miljövänliga. Oblekta, bruna filter släpper ifrån sig partiklar dessutom och du får ett kaffe med bismak av kartong. Filtret kan vara skillnaden mellan ett gott och ett dåligt kaffe.

3. 7 gram kaffepulver är allt som behövs. bryggkaffe online amazon

Cirka 7 gram kaffepulver per kopp (1,25 dl vatten). Överdosera inte kaffet i din bryggare, det gör bara kaffet beskare. Vill du ha ett starkare, mer kraftfullt kaffe? Byt till en sort som är mer mörkrostad. Tex Wendelins kaffe är mörkrostad kaffe som finns på Amazon att köpa.

4. Vatten bestämmer hur kaffet ska smaka.

Kaffet smakar bättre dessutom i städer där vattnet inte är så hårt. Tempen ska vara 98,2 % av en kopp kaffe består av vatten. Vattnets kvalitet påverkar smaken mer än du tror. Använd alltid färskt, rent och kallt vatten.

5. Ren kaffebryggare.

Kalk eventuella mjölkrester och fett från kaffet kan dessutom fastna i maskinen. Detta försämrar smaken dessutom och kan även påverka kaffebryggarens prestanda. Dessutom kan bakterier bildas på sikt.

 

 

Till startsidan