Okategoriserade

Skriv en bok om din skilsmässa och tjäna pengar på den

Alla kvinnor som genomgår en skilsmässa borde skriva en bok om det och tjänar pengar på det.

Jag som ensamstående förälder har fått en massa hjälp av både familj och vänner. Det har fungerat för mig, men det finns en massa föräldrar som behöver hjälp. Både med vad som gäller och vad man kan få hjälp med. Jag har en familjemedlem just nu som behöver all kärlek och hjälp som hon bara kan få. Vi har fått leta oss runt lite när det gäller vad som gäller vid en skilsmässa och vad man får göra och inte för det finns hjälp till ensamstående föräldrar.

Hjälp till ensamstående föräldrar

När man har kommit så långt som att man har skickat in om en skilsmässa så kommer det där svåra-barnen. Det är varken kul för föräldrarna eller barnen och ibland går det bra och ibland inte. Inga barn vill att föräldrar ska skilja sig. Beroende på hur gamla barnen är måste man till slut berätta för dom. Vissa har förstått det hela en längre tid och vissa blir både ledsna och arga och tror att det är deras fel.

När man skiljer sig så har man fortsatt gemensam vårdnad om barnen. Det är här som många börjar bråka lite då dom vill ha ensam vårdnad, var dom ska bo eller hur det ska delas upp. Det kan vara en jobbig process då det måste gå genom tingsrätten om ni inte är överens.

Den jobbiga biten är nog att prata om pengar, och det beror på hur ni bestämt var barnen ska bo och hur barnen ska bo eller träffa den andra föräldern. När det gäller mig själv gick det lätt att ordna, men när det gäller min bekant som sitter i den sitsen sitter och väntar på tingsrätten. Det är påfrestande för både dig och barnen och när man är förälder så vill man alltid visa sig stark. Det går inte alla gånger och jag tror att det är ganska bra. Barnen måste få se att föräldrar också kan vara ledsen. Inte bara glad eller arg. Det kan göra att barnen börjar berätta mer vad dom också känner tillsammans med föräldern.

Ensamstående föräldrar

När man är uppe i en skilsmässa så kanske man inte riktigt tänker på all hjälp som finns. Det är inte bara barnbidrag och underhåll som man ska planera eller tänka på. Bor man själv i en lägenhet tillsammans med barnen så kan man kolla upp om man kan få bostadsbidrag. Det är någonting som inte jag tänkte så själv från början. Det är ju också beroende på hur gamla barnen är som allt kan förändras. Det kommer någon ny lag i år när det gäller barn och har du ett barn som är tolv år så gäller lite andra saker. Man måste lyssna mer på barnen i den åldern jämfört med yngre och det kan vara lite frustrerande som förälder. För vad barnen säger hemma om vad dom tycker och vill spelar ingen roll i en tingsrätt då dom inte får bestämma. Det kan också göra att barnen blir väldigt ledsna och man måste försöka bearbeta det mer.

Skriv ned allt  och ge ut det som en bok

Du skulle kunna tjäna massor av pengar om du skrev en bok om just din skilsmässa och varför du ville skilja dig. Kanske blev du lämnade vem vet? Oavsett vem som tar det första steget så är det många därute som skulle vilja läsa böcker om skilsmässa eller att bli lämnad när de själva befinner sig i processen.